2015. április 9., csütörtök

Sz@r ország? Vigyázz, mit beszélsz!

Négy meccsre felfüggesztették Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain csatárát, mert Bordeaux-ban egy 3-2-re elvesztett találkozó után ezt találta mondani: „Tizenöt éve focizok, de ennyire nulla bírót még nem láttam ebben a szar országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t. A PSG-nek nem is szabadna ebben az országban lennie, túl jók vagyunk ehhez az országhoz."

Kitört a felháborodás, Ibrahimovicot fegyelmi bizottság elé állították, büntetésül négy meccs erejéig eltiltották a játéktól. A csatár bocsánatot kért: „Meggondolatlan voltam, nem Franciaországra, hanem a kollégára értettem, amit mondtam. Bocsánatot kérek."

Marine Le Pen (Front National) reakciója: „Aki ezt gondolja Franciaországról, akár el is hagyhatja." Jelenleg ezt adja főműsoridőben a francia média. (Valamint a Marine és az édesapja, Jean-Marie Le Pen közötti politikai konfliktust, ami egy másik izgalmas történet.)

Franciaországban sok a baj, rengetegen elégedetlenek a közállapotokkal, de egy „sz@r ország" beszólás ott nem marad büntetlen. Tanuljunk ebből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése