2014. december 10., szerda

Haladás kontra progresszívek - ugrás a sötétbe?

Miután megírtam az előző posztot a fasizmus és a kommunizmus ok-okozati összefüggéséről, kerestem néhány témába vágó angol nyelvű oldalt, hogy kommentáljam őket. Meglepetésemre kiderült, hogy a fasizmus ellen szóban harcoló oldalak egyike sem fogad megjegyzéseket. Más szóval, az antifasiszta írások szerzőit nem érdekli, kinek mi lehet a véleménye a posztjáról.

Ez szomorú, és egyben tanulságos is.

Azt jelenti, hogy az antifasiszta progresszívek olyan „haladást" prédikálnak, amely nem kell a közvéleménynek, és ezt ők is tudják  tapasztalatból, tehát megakadályozzák, hogy a közvélemény válaszoljon.

Szerintem a valódi haladás nem olyan, hogy nem kell a közvéleménynek, nem is olyan, hogy nem szabad kommentálni. A valódi haladástól jobb, könnyebb, boldogabb, jólétibb, stb. lesz az élet, vagyis olyan előnyöket kínál, amelyeket némi megfontolás után nem érdemes elutasítani. Következésképp, a valódi haladás nem láthat fenyegetést az esetleges ellenvéleményben, lehetőséget kellene benne látnia a kétszerkettő logikájának kifejtésére. A valódi haladás ugyanis összhangban áll a józan ésszel.

Ez az oldal valódi haladást hirdet a meritokrácia felé, ahol a tekintély alapja az érdem, és ahol a közvélemény nincs betiltva, sőt. Szólj hozzá.

1 megjegyzés:

  1. Fast Approval, Simple & Easy to Apply
    DR JAMES ERIC LENDER with Installment Loan
    Personal Loan
    Business Loan
    Loan Consolidation
    Approved loan in few hours
    Online Fund transfer services

    Please contact our financial advisor.
    Call us : 8929509036
    Whatsapp : 918929509036
    https://wa.me/918929509036
    Email financialserviceoffer876@gmail.com

    VálaszTörlés