2021. november 29., hétfő

Lankadó leváltási érvek

A kormány leváltására szövetkező ellenzék két fő érve, hogy felháborító korrupció van, és hogy a kormány nem Brüsszel-kompatibilis.
Az elsővel kapcsolatban kiderült, hogy ahová az ellenzék betette a lábát (pl. budapesti városháza), ott csakhamar legalábbis korrupciógyanús jelenségek merülnek fel. A narratíva, miszerint "előbb Budapest, azután Magyarország, az angyalok elűzik az ördögöket" növekvő angyaldeficitben szenved.
A második érv még tartja magát, és az EU-val való folyamatos (tegyük hozzá: kölcsönös) konfliktuskeresés ki is domborítja a jelen kormány inkompatibilitását a jelen uniós vezetéssel.
Csakhogy jövőre nem uniós választás lesz, hanem magyar, így amennyire uniós perspektívából igaznak tűnhet, hogy más tagállami kormányra lenne szükség, annyira igazzá tehető a magyar választók többsége számára, hogy más brüsszeli vezetésre lenne szükség a tények (pl. vakcinabeszerzés, menekültválság, energiahiány) tükrében.
Amennyiben győzelmi szándékai komolyak, az ellenzék jobban teszi, ha sürgősen további, a többség szimpátiáját elnyerő érveket sorakoztat fel a hatalomváltás mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése