2015. augusztus 21., péntek

Üzenet muszlim bevándorlójelölt embertársaimnak

Kedves muszlimok!

Miért akartok nyugatra vándorolni? Menekültök abból a kellemetlen helyzetből, amelybe Mohamed tanítása hozott benneteket?

Tény, hogy nyugaton viszonylagos jólét, béke és vallási tolerancia van, míg nálatok kevésbé. Mi lehet ennek az oka? Egyszerűen a földrajz - elmentek pár száz kilométerre, és ismeretlen okból ugrásszerűen javul a helyzet? Fontoljátok meg, hogy a különbség Jézus tanítása lehet.

A nyugati kereszténység nem törekszik kizárólagosságra, nem üldözi a Jézust „nem szabványosan" követőket, és nem akar minden ateistát meggyőzni. Ugyanakkor minden nyugati jóléti állam polgárainak többsége önként törekszik a keresztény értékrend viszonylagos megélésére. Ez a nyugati jólét titka.

Konkrétan: a másként gondolkodó keresztényekkel nem háborúzunk, a más vallásúak nem fizetnek büntető adót, semmilyen vallás terjesztőit nem fenyegetjük halálbüntetéssel, mint ti. A lányok nem csak általános iskolába járhatnak, hanem egyetemre is, magasabb az átlagvégzettségük, mint a fiúké, tehát nem írástudatlanok, mint nálatok. Az asszonyok fejére nem húzatunk zsákot, nem járnak három lépéssel a férfiak mögött, mint felétek. Jézus tanításáról szabadon lehet vitatkozni, nem úgy, mint Mohamedéről.

A keresztény alapra épített demokratikus tolerancia szemlátomást jólétet hoz, lám, titeket is ez vonz. Nyugati jövedelmeket akartok? Csináljatok otthon szorgalmas munkára épülő nyugati gazdaságot, vezessétek be hozzá a nyugati típusú demokráciát.

Fontoljátok meg, hogy bevándorlóként nem hozhatjátok magatokkal Mohamedet, hiszen a tanítása nálatok sem jött be. Nem akarunk miattatok nyomorba, butaságba és barbár erőszakba süllyedni, ellenben szívesen segítünk nektek felemelkedni. Ismerjétek fel, hogy a jóléti demokrácia alapja a jézusi értékrendre való önkéntes törekvés - törekedjetek rá ti is önként.

Tegyétek ezt a hazátokban, és nálatok is nyugati jólét lesz. Járassátok iskolába a lányokat, adjatok egyenlő jogokat a nőknek, szüntessétek meg a többnejűséget (vagy engedélyezzétek a többférjűséget is), tűrjétek a másként gondolkodást, a többi vallást és a vallástalanságot, a hittérítést, az ellenzéket, a folyamatos politikai vitát. Röviden, a zsidó Messiás tanítása szerint szeressétek embertársaitokat, mint önmagatokat.

Maradjatok otthon, ismerjétek meg Jézus tanítását, kövessétek önként, és éljetek békés, toleráns jólétben, mint mi. A részletekről kérjetek tájékoztatást a keresztény egyházak missziós szolgálataitól. Sőt, tudjátok mit? Kérjetek segítséget a nálatok élő, tulajdonképpen tévedésből elnyomott és halállal fenyegetett keresztényektől. Nem nyugaton, hanem náluk van a jólétetek titka.

Vegyétek át a nyugati kereszténység három alapelvét, hogy jóléti demokráciában élhessetek:
- nem a rítus, hanem a lelki tartalom és az etika a lényeg, kereszténynek lenni csak belső meggyőződésből érdemes;
- az álláspontunkat csak nyílt, tettlegességtől mentes vitában érvényesíthetjük;
- aki nem ért egyet, az is hadd éljen a lehető legszabadabban és legboldogabban, amíg nem akadályoz minket abban, hogy a lehető legszabadabban és legboldogabban éljünk.

Ezt a nyugati típusú kereszténységet vegyétek fel a saját jólétetekért, és a szeretteitek jólétéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése