2023. április 27., csütörtök

Az amerikaiak is Csehül...

Legfrissebb interjújában Cseh Katalin öngólrekordot döntött, Jon Stewart segítségével: nagy egyetértésben lőtték ronggyá a saját hálójukat. Nézzük részletesen.
- Katalin szerette volna kifejteni, hogy Mo. mennyire elképzelhetetlenül antidemokratikus Orbán uralma alatt. Stewart erre megjegyezte, hogy akár Florida kormányzója is lehetne... (Lásd: DeSantis-párhuzam)
- Katalin ekézte egy kicsit a "propagandagépezet" kormánymédiát. Jon válasza: ez olyan, mint a Fox News.
- Katalin szerint Orbán Putyin trójai falova. Erre Jon: ez olyan, mint Rupert Murdoch, aki először Ausztráliát, majd Nagy-Britanniát tette tönkre, most meg Amerikát dönti romba a konzervatív propagandájával, amit persze ő is Putyin kottájából játszik. (sorosozás = mördokozás)
- Katalin előadta, hogy Orbáné a média többsége (nyilván: 444, 24, Amerikai Népszava, Telex, stb.) Erre Jon: Rupert Murdoch-é meg a Fox News.
- Katalin elmondta, hogy párttársa ellen AZÉRT indítottak eljárást, mert Orbánt kritizáló facebook-bejegyzést posztolt. Erre Jon: az amerikai konzervatívok is nagyon örülnének, ha cenzúráznák őket, de ilyesmi elképzelhetetlen Amerikában (olvasói észrevétel a videó alatt: "Nem tudom, hogy tudta ezt fapofával előadni.").
- Katalin hozzátette, hogy ő az első demokratikus generáció szülötte Mo-n, és egyben az utolsó demokratikus generáció tagja is. Mire Jon: az amerikai demokrácia is veszélyben forog (értsd: a konzervatív nézőpont jelenléte miatt).
- Jon megkérdezte, hogy ha ilyen a helyzet, hogyan tud Orbán újra és újra nyerni. Erre Katalin: a kezében lévő magyar média olyan látszatot kelt, hogy minden rosszért (infláció, propaganda, uniós pénzek birodalomépítésre használata) más felel, nem ő. Pl. az ukrajnai háborúért, tessék elképzelni ezt a képtelenséget, egyenesen Amerika. Jon szopránba csúszó, elképedt hangon: HOGY AMERIKA????!!!! EZT MONDJA????!!!!
Összességében: közösen bebizonyították, hogy a magyar demokrácia nagyjából annyira van rossz állapotban, mint az amerikai, és hogy erről kizárólag a mindkét országot galádul pusztító konzervatív vélemények tehetnek, ergo tőlük (a mindenérthibás gaz mördokoktól) kell megvédeni a társadalmat. Ami, ugye, tőrőlmetszett szabadelvű-demokratikus gondolat, és cseppet sem sztálini. Ha így folytatják, hamarosan az amerikai Demokrata Párt is Csehül fog állani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése