2018. május 11., péntek

Építsük fel az ellenzéket 7a rész A kollektív IQ-hátrány ledolgozása

Jól tetszenek olvasni, nem IQ-előnyt kell feladni, hanem IQ-hátrányt kell behozni.
Baloldali meggyőződés szerint a konzik buták, korlátoltak, rugalmatlanok: ha több ésszel, nyitottsággal, rugalmassággal fordulnának a világ felé, rövid úton bal-liberálissá válnának. :)
Ha egyéni szinten nézzük, a baloldalon fantasztikusan művelt, tájékozott, széles látókörű emberek tömege van. (Részben a szocializmus baloldalt toló elfogultsága miatt, de csak részben.) Benyomásom szerint az egyéni átlag bal-IQ előny kb. 10 pontos. Közösségi szinten viszont a baloldal sehol sincs a konzi oldal agytrösztjéhez képest: a hátránya akár 200 pont is lehet.
Az előző részekben már elkezdtem adatolni e provokatív felvetést: aki a határon túliakkal akarja megszavaztatni, hogy ezentúl ne szavazhassanak, az stupid. Aki a szélsőjobbal szövetkezve szeretné megdönteni a jobbközépet, az rendkívül „gyanútlan”. És ez csak a jéghegy feltűnő része.
Ne szorozz folyton -1-gyel
A jéghegy aljának első tényezője a -1-gyel szorzás reflexe. Török Gábortól kölcsönzöm a megfogalmazást, hogy bármit mond a kormány, az ellenzék megszorozza minusz eggyel. Sürgősen abba kell hagyni ezt a mechanikus viselkedést, mert évtizedekre eltemetheti az ellenzéki reményeket.
Pl. a Fidesz felemeli a minimálbért, erre az ellenzék: tönkreteszi a gazdaságot. Pl. a Fidesz fejleszti az ipart, erősíti a szakmunkásképzést, erre az ellenzék: tönkreteszi a fiatalok jövőjét. Pl. a Fidesz emeli a nyugdíjakat, erre az ellenzék: elveszi a nyugdíjakat. Pl. a Fidesz rezsit csökkent, erre az ellenzék: elszegényíti a háztartásokat.
A Fidesz immár sorozatban hagyományosan baloldali típusú intézkedéseket is hoz, a baloldal pedig vadul, mechanikusan kontráz – és bukik. Ennél egy nagycsoportos óvodásnak is több esze van.
Igaz, hogy mindennek meg lehet találni a fonákját, de a cél, hogy ettől nőjön, és ne csökkenjen a népszerűség. Ahogy az ellenzék reagál, attól csak egyre népszerűtlenebb lesz. Előre meg kellene fontolni, hogy mi vág egybe a baloldali értékekkel, és azt bírálni, ami nem vág velük egybe. A mininálbér emelése, a rezsi csökkentése baloldali dolog – nem muszáj dicsérni, de bírálni harakiri. Haladéktalanul abba kell hagyni a kormánynyilatkozatok -1-gyel szorozgatását.
Folyt. köv.

4 megjegyzés:

  1. Nix jobboldal és baloldal. Ezek a kategóriák kiürültek. Az egyik jobbról előz, közben balosakat intézkedik, a másik vért inna, közben cukiskodik ... miről beszélünk?! Csak hatalomban lévők és oda törekvők vannak, no meg a cirkusz (no meg a zászló gyűjteményből mindig az érdeknek megfelelőt előkapó hivatásosok, meg a 200 IQ-s pszichopetyuskák...) Komoly ember ilyesmibe hagyja magát belerángatni?! ... Hogy is mondta EP? ("Bizonyos szint fölött ... " )

    Mezítlábas kell ide! (Olyan elszántan hajtogatom ezt, mint Te a 'jólétnövelő'-t :D )

    VálaszTörlés
  2. Ja, hogy el ne felejtsem! Valóban ez volt a fene nagy taktika: feldarálni a pol ellenfelet úgy, hogy egyszerűen lenyúljuk a programot, a jelszót, a fejeket... a nyáj majd jön ezek után ... és ment is. (Ha már semmi 'eredeti nem jut eszünkbe, nézzük, hogy csinálták. De tudjuk jól a legnagyobb baj nem ezzel van ... csak az a fránya 10 pont! Na nem a posztbéli IQ-ra 10 pontra gondolok ... hanem arra, amelyik gyógyít is.)

    Soroljam? (nóta nálam)



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, hogy a bal-jobb szinte teljesen értelmét vesztette, de a „szélsőséges” kategória még nem ürült ki annyira, hogy jól járjon, aki összenő vele.

      A program lenyúlása szerintem nem gond, az Élet előhoz bizonyos igényeket, ezekre praktikus választ adni nem copyright-os dolog. Az autógyárak sem perlik egymást azért, mert minden autóban van gázpedál, és ezzel valakik lenyúlták az eredeti gázpedált.

      Pl. minden háztartásban van rezsi, a csökkentésére nincs szabadalmi oltalom.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés