2021. július 27., kedd

A "független" "járványszakértés" gyöngyszemei

Az azonnali.hu megkérdezte a focimeccseket szuperfertőzőnek kikiáltó "szakértőket", hogy gyötrik-e őket hasonló aggályok a Pride harmincezres tömege kapcsán. Válaszaik tanulsága: ha akarják, vemhes, ha akarják, nem vemhes; aggodalmaikat háztetőről kiáltják világgá, amikor számukra unszimpatikus rendezvényről van szó, és orruk alatt motyogják el, illetve megtartják maguknak, ha a rendezvény fontos nekik.
Emlékeztetőül: a független szakértő nem az aktuális szimpátiái/politikai vonzódásai szerint, hanem technokrata megfontolások alapján fogalmaz meg véleményt. Aki nem így jár el, az nem független, vagy nem szakértő, vagy egyik sem.
Köszönet az azonnalinak, hogy csokorba szedte az önleleplezéseket. Nehéz lenne megállapítani, hogy független szakértés vajon sosem létezett, vagy mostanára süllyedt a Mariana-árok mélyére, ám az világos, hogy nagy szükség lenne rá. Legyen legalább egy maroknyi technokrata, akinek lehet adni a szavára, és legyen legalább egy maroknyi technokratoid fórum, ahol a tényleg független véleményük megjelenhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése