2022. március 4., péntek

Stratégiai nyugalom a sírban?

Ukrajna budapesti nagykövete szerint majd ott lesz. De hogyan jutott erre a következtetésre, és miből gondolja, hogy a tétlen nagyhatalmak helyett pont a kis Magyarországnak kell beszólnia?
Emlékeztetőül, Biden: "Fogalmatok sincs, mi jön" (szemlátomást, neki sincs, ami nagyon nagy baj, messze a legnagyobb baj ebben a konfliktusban). Nato: "nem vagyunk a háború részese" (tehát nem segítünk, végignézzük az agóniátokat). Nem tűnt fel a nagykövetnek, hogy a világ illetékesei finoman szólva nem állnak ki érdemben Ukrajna mellett? Vagy feltűnt, de nekik nem mer beszólni?
Nos, úgy alakult ki a beszólós helyzet, hogy a hazai ellenzék módszeresen hergel mindenkit a kormány ellen, aki egyáltalán hergelhető. Kijárnak mószerolni Ukrajnába meg Lengyelországba, a maguk eltorzított verzióival provokálják az ottaniakat, hátha lesz valami balhé, amiről lihegve számolnak be: mit mondott egy dühös figura a kocsmában, hogyan reagált az utca embere a provokálásra, mit felelt a nagykövet (aki persze nem az ellen tiltakozott, hogy a kormány szerint tárgyalások útján legyen béke mielőbb, az elment a füle mellett).
Amit a magyar ellenzék csinál a politikai haszon reményében, arra nem csak szó nincs: nincs európai példa sem. Nincs a világon még egy kultúrnemzet, amelynek az ellenzéke más népeket hergel és uszít a kormánya ellen. Nem árt feleleveníteni a sok önjelölt "demokrata" számára: választást 51% szavazattal kell nyerni, nem külső indulatokat provokálva a nemzetükkel szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése