2023. november 29., szerda

Melyik a propagandasajtó?

(Értelmiségi) közvélekedés szerint a kormányoldali sajtó "propagandasajtó".
Ha visszapörgetjük a közelmúlt történetét, kiderül, hogy a jobboldali sajtó összes trükkje és kifogásolható praktikája nem több és nem más, mint a baloldali sajtó összes trükkjének és stiklijének szimmetrikus visszatükrözése.
Nem tetszik, amit a tükörben látsz? Ne a tükörre haragudj, tarts önvizsgálatot.
Mint az előző posztban láttuk, az ellenzéki sajtó össze-vissza füllentget, hogy diplomatikusan fogalmazzunk, és kicsit sem érzi a valóság által gátoltnak magát.
Egy mai 24.hu cikk szerint a benzin ára "változik". Ez nem nyílt hazugság, hanem mentalista manipuláció: ugyanis éppen CSÖKKEN.
Miért nem ezt írják? Azért, mert ha emelkedéskor "EMELKEDIK", csökkenéskor meg "VÁLTOZIK", akkor az együgyűbb olvasó összbenyomása az lesz, hogy mindig csak emelkedik. Az ellenzéki sajtó ilyen benyomást szeretne kialakítani, propagandacélból. Nota bene: a kevésbé együgyű olvasó sem biztos, hogy ki tudja magát vonni a mentalista befolyás alól...
Szóval, melyik a propagandasajtó? Mindegyik, csak némelyik nem átallja közben függetlennek hazudni magát.
A 24.hu pl. ezt állítja magáról: "Küldetésünk a független, tényeken alapuló tájékoztatás és a minőségi szórakoztatás." A benzinhír ezek szerint a "szórakoztatás" kategóriába tartozik - csak annak nem minőségi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése