2023. december 13., szerda

Elvtelen választási rend jövőre?

Karácsony Gergely szerint a Fidesz úgy változtatgatja érdekei szerint a választási szabályokat, ahogy más váltogatja a gatyáját.
Egy tegnap elfogadott törvény szerint kb. visszatér a 2014-ig érvényben volt listás önkormányzati választási rend.
Ha ez gatyaváltás, akkor inkább a múlt havi gatya visszahúzása mosás után.
Egyrészt, a Fidesz nyilvánvalóan önérdekű módon alakít egy csomó szabályt (ahogy a világ legtöbb kormánya, szóval, ebben nincs nagy újdonság). Másrészt, az ellenzék még mindig nem tanult meg kommunikálni: ha 2014-ben ellenezte az akkori változtatást, most meg ugyanolyan vehemesen ellenzi a változtatás visszacsinálását, akkor... végül ki marad gatyátlanul a színpadon?
Fogja már fülön egy pedellus az ellenzéki nebulókat, és magyarázza el nekik, hogy: 1. a svájci sapkás módszer a mesebeli farkasnak se jött be*, azaz nem lehet egy dolgot és annak ellenkezőjét is egyszerre kifogásolni; 2. elemi logika, my dear Watson, hogy ha 2014-ben jó volt, és most visszaállítják, az JÓÓÓÓ; 3. az ilyesmit lehet ép eszűen kommunikálni, pl. „a kormány 10 év alatt belátta végre, hogy az ellenzéknek volt igaza az önkormányzati választás szabályaival kapcsolatban, gratulálunk, jó reggelt”.
Efféle kommunikáció növelné az IQ-kihívásokkal küzdő ellenzéki véleményvezérek népszerűségét.
*Bár a mesebeli farkas megette a bárányt, az érvelése nem jött be, olyan értelemben, hogy a mese közönsége nem neki ad igazat. A mai politika azon dől el, hogy kiről mit gondol a közönség. Nota bene: KG ettől még simán nyerhet jövőre, ha ő a legnépszerűbb. Eddig sem feltétlenül az eszéért kedvelték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése