2015. június 30., kedd

Ismerd meg az iszlámot 6. rész

2. szúra, folytatás

„2:87 Bizony Mózesnek adtuk az Írást (a Tórát), és utána küldötteket küldtünk egymást követve. Nyilvánvaló jeleket adtunk Jézusnak, Mária fiának, és megerősítettük őt a Szent Lélekkel. Vajon amikor egy-egy küldött jön el hozzátok olyasmivel amit nem kívántok, mindannyiszor elbizakodtok? Egy részüket hazugsággal vádoljátok, másokat pedig megöltök?
2:88 Azt mondták (a küldöttnek): „Lepel borítja a szívünk!” De nem! A hitetlenségük miatt Allah megátkozta őket, és ezért még kevésbé hisznek.
2:89 Amikor Allahtól eljött hozzájuk az Írás (a Korán), [megtagadták azt]. [Pedig a Korán] azt igazolja, ami már leküldetett nekik (ami a Tórában van). Korábban ők fohászkodtak[50], hogy [a megígért küldött vezesse] győzelemre őket azok fölött akik hitetlenek. Amikor azonban eljött hozzájuk [a Próféta (béke legyen vele)], akit ismertek már [az Írásukból], nem hittek benne. Allah átka legyen a hitetlenekre.
2:90 Milyen rossz áron adták el lelküket azáltal, hogy megtagadták, amit Allah leküldött – irigyelve, hogy Allah a szolgái közül annak juttat kegyeiből, akinek akar. Haragvásra haragvást vontak [magukra]. A hitetleneknek megalázó kínzás jár.
2:91 Amikor az mondatik nekik: „Higgyetek abban, amit Allah leküldött (a Koránban)!” Azt mondják: „Abban hiszünk, ami nekünk küldetett le (a Tórában)”, és nem hisznek abban, ami azután jött. Holott [a Korán] az Igazság, amely igazolja azt, ami náluk van. Kérdezd meg [oh, Mohammed (béke legyen vele)]: „Miért öltétek meg korábban Allah prófétáit, ha [valóban] hívők vagytok?”
2:92 Bizony eljött hozzátok Mózes a nyilvánvaló jelekkel, [de ti] ennek ellenére a borjút imádtátok, és bűnösök lettetek."
(Elemzés: Mohamed vagy szándékosan átírta Jézus történetét, vagy egyszerűen nem ismerte a Bibliát. Az iszlám logikája szerint a választott népet folyton emlékeztetni kellett arra, hogy Isten útján járjon. Nem „Allah" útján, mert Allah nem tulajdonnév, hanem azt jelenti, hogy Isten. Többször is Elohimként szerepel az ószövetségben, ami királyi többes szám, de ettől még Istent jelent. Az Újszövetség szerint Jézus azonban nem azért jött, hogy emlékeztessen, az Keresztelő János dolga volt. Jézus az Ószövetséget beteljesíteni, önkéntes engesztelő véráldozatával minden bűnt örökre megváltani, és az egész emberiségre kiterjedő szövetséget kötni jött, ami után nincs újabb próféta, nincs még újabb szövetség. Mohamed számára ez kellemetlen helyzet, amit nem old meg az emlékeztető forgatókönyv. Mózes zsidó volt, nem fogadtak mindenben szót neki. A próféták zsidók voltak, nekik sem fogadtak szót, legalábbis nem testületileg. Jézus szintén zsidó volt, Dávid törzséből, nem hitt minden zsidó a messiásságában. Ezek után Mohamednek nincs oka azt feltételezni, hogy neki mint idegennek, az egyiptomi Hágár leszármazottának majd hisznek és engedelmeskednek. Ezt sejtve szögezi le gyorsan, hogy „a hitetleneknek megalázó kínzás jár". Az Iszlám Állam harcosai nem félreértelmezik Mohamed tanítását, hanem Mohamed tényleg ezt az erőszakos magatartást tanította és terjesztette, az életével is erre mutatott példát.)
A teljes sorozat:
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-2-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-3-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-4-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-5-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-6-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-7-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-8-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-9-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-10-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-11-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-12-resz.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése