2022. szeptember 29., csütörtök

A magyar tüntetők szívhangja

Miközben továbbra is erősen vitatható a belügyminiszter által rendeletként bevezetett szívhang szabály, a magyar tüntetők transzparensei arra hívják fel a figyelmet, hogy egy elvben kívánatos konzultációhoz nehéz lenne észszerű hozzáállású résztvevőket találni.
Nézzük sorban, miket találtak transzparentálni a tüntetők (az irányukba hajló 444.hu tudósítása alapján).
1. Majd szülök, ha akarok. - Az új szabály a baba szívhangkezdeményének meghallgatását írja elő, tehát továbbra is az szül, aki akar, ebben nincs változás.
2. Én is ember vagyok, anyád is ember. - Ebben egyetértenek a felek, tehát az üzenet formálisan nyitott kapukat dönget. Ha sorok között úgy olvassuk, hogy "anyád!", akkor meg indulatból szitkozódik, ami nem tűnik átgondolt konzultációs alapnak.
A tüntetők a jelek szerint nem konzultációt követelnek, hanem a saját akaratukat akarnák erőből átnyomni, vagy különben... rémisztően szitkozódnak majd. Vesztes stratégia, hiszen a feladat a közvélemény maguk mellé állítása lenne.
3. My body, my choice. - "Az én testem, az én döntésem" egy nyugati tüntetésekről másolt üzenet, elmulasztották a konkrét helyzethez igazítani, hiszen az új szabály továbbra is a leendő anyára bízza a döntést.
4. Nem bízod ránk a döntést, de egy gyereket igen? - Rögzítsük, hogy a döntés nagyon is az anyára van bízva.
5. Sándor, Sándor, tünés a p#námból! - A megszólított a baba szívéről meg az anya füléről (és nem a nemi szervéről) hozott új szabályt.
Következtetés: egy vitatható körülmények között bevezetett új szabály ellen legalább annyira vitatható módon tiltakozni aligha célravezető, valószínűleg ezt pont így prognosztizálta a kormány, amely most örülhet a malmára hajtott víznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése