2022. szeptember 26., hétfő

Középosztály tanfolyam zárul 5. rész

Befogadás, bevándorlás, konstruktív média elvárása
A középosztály ma világszerte defenzívába szorult, akkor is, ha az amerikai társadalomnak pl. több, mint 90%-a tartja magát középosztálybelinek. Ettől függetlenül véli magát rossz pillanataiban toxikusan fehér, patriarchálisan elnyomó és ezért világméretekben elnyomandó csoportnak, amelynek nem szabad szaporodnia, helyét pedig át kell adnia a más kontinensekről és kultúrákból érkező bevándorlóknak.
Hazai kollégám azzal a szöveggel vette át a minap egy afrikai illető bőröndjét és cipelte helyette fel a lépcsőn, hogy "ezennel jóváteszi a gyarmatosítást, a rabszolgatartást, bocsánatot kér a fehérek által elkövetett bűnökért". Az ellenérv, hogy soha egyetlen felmenője nem tartott rabszolgát, eszébe sem jutott gyarmatosítani bárkit, sőt inkább őt gyarmatosították idegen hatalmak, cseppet sem ingatta meg eltökéltségében, hogy a magafajtának "heraus mit uns" legyen a sora.
Ezzel szemben, ha a középosztály a tanfolyamon visszanyeri megérdemelt önbizalmát, önerőből meg tudja oldani a nyugati civilizációt feszítő összes problémát. Jelesül:
A magabiztos középosztály büszkén hirdeti a társadalomfenntartó szerepét és terjeszti ennek kultúráját, szabályzatát, ismeretanyagát. Másoktól, így az alsó osztálytól, a "mélyszegényektől" és a mindenkori bevándorlóktól is elvárja a középre illeszkedést. Ezzel megszűnik a leszakadás és a párhuzamos társadalmak problémája. Működőképes integráció mellett már rugalmasabban be lehet fogadni a középosztálybeli viselkedésre nyitott bevándorlókat is.
A magabiztos középosztály joggal várja el a médiától, hogy pozitív és konstruktív világképet tükrözzön vissza - szemben a mai tudósításokkal, melyek lényege, hogy amit sugall és követel a "felvilágosult" médiaelit, az talán árt a nyugati társadalmaknak... de végül is úgy kell nekik, megérdemlik! A saját feladatait tudatosan vállaló középosztály megkövetelheti, hogy a média csak a társadalma számára hasznos, értelmes, konstruktív ötleteket vessen fel, hiszen neki meg az a feladata.
Nincs olyan aktuális probléma, amit a magabiztos középosztály ne tudna félkézzel kezelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése