2022. október 5., szerda

De "jó" ekkora cáfolatra ébredni

A kormányoldal híranyaga szerint az ellenzék finanszírozásszervezésében tevékenyen részt vevő Korányi Dávid 2 millió dollárért vett álomvillát Connecticutban.
Korányi párja, Mihalik Enikő szupermodell pedig cáfol, miszerint valójában ő vette a házat (és nem is azt, amit a képeken mutatnak). Megjegyzi, hogy "de jó ekkora hazugságra ébredni".
A tisztán látás érdekében: 2 millió dollár már egy jobb pasaréti villáért is elkérhető, és egyébként a Pasarét inkább közepe a világnak egy magyar számára, mint Connecticut egy amerikainak. Elég sok magyar politikus és közéleti ember lakik hasonló vagy majdnem ilyen kategóriájú ingatlanban - persze erről nem siet a választóit értesíteni. Továbbá elég sok budapesti üzletember lakik ennél jóval drágább ingatlanban. Ellenben nem sok amerikai üzletember lakik ilyen OLCSÓBAN, az ottani árszintekhez viszonyítva. Szóval, amerikai léptékben alsó-középkategóriás ingatlanról beszélünk, a leleplezésnek szánt hír alapján - ha esetleg mégis igaz - nem lenne itt más látnivaló, mint hogy lám, érdemes (bármilyen oldali) magyar politikusnak lenni vagy politikusok közelében forgolódni, szervezkedni, dörgölőzni.
Mihalik cáfolata nem túl szerencsés, mivel egyrészt azt írja, hogy a brooklyni lakását sokkal többért adta el, mint amennyibe a ház került, és a különbségből fogja felújíttatni (idáig hihető). Majd hozzáteszi, hogy a vásárláshoz hitelt vettek fel (minek, ha tényleg olcsóbb volt, mint az eladott lakás?).
Következtetések: nem volt itt sok látnivaló, míg az ellentmondásos cáfolat meg nem jelent. Most már van, legalábbis amíg nem tisztázódnak az ellentmondások; továbbá, az ügy kapcsán újra átgondolhatjuk, hogy míg egy konzervatív esetében jó, de legalábbis természetes, ha a képességeinek köszönhetően vagyonos, a hivatalosan "szegényekkel táncoló" baloldalinál olyan, mint amikor a fényevőt nagy rúd paprikás szalámit majszolva kapják rajta a spájzban, azaz ha megbecsült módon akarsz vagyonos lenni, vállald fel a konzervatív értékrendedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése