2022. október 7., péntek

Működésben a kapitalizmus selejtkonténere

Az előző bejegyzést olvasók máris megfontolhatják, hogy a Tankerület előtt figyelmeztető levelek miatt tiltakozók oldalán lelkesedő baloldali politikusok vajon egy Gy.F. fémjelezte új hajnal hírnökei, vagy veszélyeztetett munkahelyű meósok a selejtkonténernél.
Ez alighanem a konténerbe selejtet termelő jobboldaliakon múlik.
Rossz ötlet volt az iskolaigazgatók kezéből kivenni és "tankerületekhez" áthelyezni az irányítást? Igen, rossz ötlet volt, lám, most nincs igazi gazdája a leveleknek. Rossz ötlet volt a belügyminiszter alá rendelni az oktatásügyet? Igen, rossz ötlet volt, mert nem ért hozzá, nem is dolga, hogy értsen. Rossz ötlet volt 2014 után sunda-bundán elválasztani a pedagógusbért a mindenkori minimálbértől? Igen, rossz ötlet volt, ha ez nem történik meg, ma nincs sztrájk(hangulat).
Tehát, jó sok selejt hullott a konténerbe, amelyben a baloldal reményittasan guberál. Lássuk, beindul-e a rendszer belső korrekciója, vagy a selejtmennyiségre már tömegpárti program alapítható. Addig is, köszönjük meg a - tudtukon kívül és szándékuk ellenére a kapitalizmus hibamentes működésén fáradozó – meósok munkáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése