2023. február 8., szerda

Lebuktatva és leleplezve

Breaking 1: a telex.hu kőkemény és "független" (ok)nyomozással kiderítette, hogy... a kormány kommunikál, méghozzá eredményesen. Félelmetes. Döbbenetes. Felháborító. Ettől választók milliói kapkodnak majd levegő után. És a telex.hu persze senkihez sem kötődik ezer szállal... pláne nem a baloldali ellenzékhez.
Breaking 2: lebukott az amerikai kormány is, hogy szintén eredményesen kommunikál...ja az 53 éve legalacsonyabb munkanélküliséget. Ebből ugyanis az következik, hogy míg az ukrajnai háborúval szinte mindenki veszít, az Egyesült Államok profitál belőle.
Cui prodest? Kinek áll érdekében? Ha feltesszük ezt az alapkérdést az ukrajnai háborúval kapcsolatban, a válasz, hogy az USA-n kívül senkinek, mindenki más harakirit követ el a rosszul kitalált szankciókkal, a rekordmagas inflációval, a kifizethetetlen rezsiszámlákkal, a csökkenő életszínvonallal. Az USA-nak azonban úgy tűnik, bejön ez a szempontjából okosan generált konfliktus: elég távol van ahhoz, hogy ne veszélyeztesse az energiaellátását, és elég jó helyen ahhoz, hogy padlóra küldje a gazdasági vetélytársakat, köztük a mi Európánkat. "Bravó".
Érdekes lesz megfigyelni, hogy akik évek óta - okkal és ok nélkül - rámutatnak, hogyan épít ellenségképet a nekik nem szimpatikus kormány, vajon észreveszik-e az amerikai demokraták kolosszális ellenségépítését, mielőtt kiböki a szemüket.
Tisztázzuk: nem arról van szó, hogy Oroszországot beugratták, kijátszották, egyoldalúan provokálták, stb.; hanem arról, hogy szándékosan és felelőtlenül kiéleztek egy még éppen kontrollálható konfliktust, mert unfair hasznot reméltek belőle, holott felelős hozzáállással meg kellett volna előzniük, és meg is tudták volna előzni.
Még most is véget vethetnek neki, ha nem biztatják tovább az ukránokat, hogy az oroszok lakta területük utolsó négyzetmilliméterét is meg tudják tartani, miközben erőszakosan elnyomják és teljes jogfosztottságban tartják a kisebbségeiket. Ha őszintén megmondják nekik, hogy vagy-vagy, de nem is-is. Ez a veszélyes illúzió felelős ugyanis a tengernyi felesleges szenvedésért, amivel hamarosan minden érintettnek el kell számolnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése