2024. július 25., csütörtök

Mikor a baráti sajtó ellened fordul

A média nagy hatalmú propagandaeszköz: királycsináló, vagy adott esetben királyt kicsináló.
A 444 úgy döntött, kicsinálja eddigi királyát, az általa támogatott GyF-et.
Az EP-választáson ugyanis leszerepelt a GyF vezette DK, és ezért komoly kritikákat kapott a 444-től. GyF visszatámadott, gőgjében ellenségnek nevezte a 444-et. Ezzel megpecsételte a sorsát.
A „függetlenobjektív” bal-liberális sajtó valójában nyers hatalmi érdekek képviselőjének tartja magát: trónra emel vagy a mélybe taszít. Elsősorban ezzel foglalkozik, ehhez gyárt narratívákat, a közvélemény „tájékoztatását” e narratívák keretében végzi. A „szakmaiság”, „függetlenség”, „objektivitás” csupán marketing szlogen a királycsináló szerep eladására, a hitelesség látszatának megteremtésére.
A 444 úgy döntött, megírja az igazat a DK lapjáról, és ezzel lehúzza GyF-et a wc-n.
Dicséretes igazat írni – mondhatnánk. Csakhogy eddig miért nem tetszettek igazat írni a 444-nél? A bennfentesek eddig is tudták, mi a helyzet. És hallgattak róla.
1. tanulság: a „függetlenobjektív” sajtó ügyesen álcázott önérdekű propagandát folytat, még azt sem célszerű kritikátlanul elhinni, amit kérdez.
2. tanulság: aki nem olvas párhuzamosan bal- és jobboldali híreket, nem gondolja végig az ellentmondásokat, nem alakít ki saját tényalapú álláspontot, az nem tájékozott lesz, hanem az egyik oldal narratíváinak hordozója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése