2016. július 26., kedd

Plakátfeliratok bevándorlóknak 1. rész

Elképzeltem, mire hívhatnánk fel a bevándorolni készülők figyelmét, természetesen az anyanyelvükön.

1. rész - feminista szempontból

1. plakát
Az európai feministák szerint a nőnek NINCS otthon a helye akkor sem, ha szerinte neki ott jó. Ha Európába jössz, békésen tűrnöd kell a feminizmus munkálkodását a saját családodban.

2. plakát
Az európai feministák szerint a nőnek nem dolga gyermeket szülni. Ha Európába jössz, békésen együtt kell élned ezzel a hozzáállással.

3. plakát
Az európai feministák szerint a férfi nem a család feje és/vagy ura. Ha Európába jössz, nem leszel többé családfő, nem lesz hatalmad a saját családodban, és békésen együtt kell élned ezzel a helyzettel.

4 megjegyzés:

  1. Na, ez szellemes, tényleg ilyen útmutatókat kellene osztogatni, hogy tudják, mire számíthatnak. Bár attól félek, ezzel csak azt érnénk el, hogy aki esetleg tényleg békés beilleszkedési szándékkal jön, azt is a radikalizálódás felé tolnánk. Ezért azt is bele kellene írni, hogy az európai feministákat viszont nem kötelező komolyan venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. „az európai feministákat viszont nem kötelező komolyan venni"

      De. Utánad jönnek az ágyadba, a wc-re, minden csatornán, mindenhol, óvodától egyetemig, jogalkotástól a színházon át a média összes csatornájáig, a szórakoztatóipar legutolsó termékéig. Az európai feministákat nagyon komolyan kell venni, lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Pont a feminista értékrend miatt kerültünk abba a helyzetbe, amelyben egyesek szerint a bevándorlásnak nincs is alternatívája.

      Törlés
    2. Hát ebben végül is igazad van.
      De egyébként ilyen, vagy akár ennél határozottabb elrettentések sem érnék el a céljukat, amíg tudják, hogy Európában szabadság van, tehát azt csinálhatnak, amit akarnak. Nyugodtan élhetnek a saját szokásaik szerint, mert itt szabad. A feministák "nyomulása" sem éri el őket közvetlenül, mert elvannak a saját kulturális közegükben. Egyedül a jog az a terület, ahol alkalmazkodniuk kell (pl. többnejűség), de ahol lehet, azt is kijátsszák. És teljesen természetes, hogy ezt teszik. Ha én kivándorolnék egy idegen kultúrába, ahol ráadásul van egy jelentősebb magyar közösség, akkor nyilvánvaló, hogy közöttük szeretnék élni, a nyelvemet, szokásaimat megtartva, és az ottani szokásoknak éppen csak a minimálisan szükséges mértékben megfelelve, ha ez lehetséges. És Európában ez most lehetséges.

      Törlés
    3. A férfi Európában nem a család nagy hatalmú feje. Ez elől pl. nincs menekvés, még párhuzamos kultúrában sincs, mert itt nem lehet klánokban/törzsekben élni. A hatóság a családba is bármikor behatolhat.

      Az efféle tájékoztatásnak nem feltétlenül az elriasztás a célja, hanem az integrációs elvárások előre lefektetése, későbbi hivatkozási alapként. Nehéz olyan elvárásokat teljesíteni, amelyeket a kötelezett nem ismer, mert senki nem világosította fel, hogy vannak ilyen elvárások. Ezen segíthet a kulturális különbségeket tisztázó tájékoztatás. Folyt. köv.

      Törlés