2016. július 31., vasárnap

Plakátfeliratok bevándorlóknak 6. rész

A demokratikus részvétel szempontjából

1. plakát
Európában elvárás, hogy minden felnőtt vegyen részt a demokráciában, nagyjából értse, mi a dolga a kormánynak, mit akarnak a pártok, és felelősen válasszon. Ha Európába jössz, neked is ez a feladatod. Ha kalifátusban gondolkodsz, maradj otthon.

2. plakát
Európában elvárás, hogy mindenki tanuljon és dolgozzon. Aki nem tanul és/vagy dolgozik szorgalmasan, az állandó nyomásnak van kitéve, és szociális problémának számít. Ha Európába jössz, neked is tanulnod és/vagy dolgoznod kell, különben nyomás alá kerülsz, és megoldandó szociális problémaként fognak kezelni. Ha zavar téged ez a lehetőség, maradj otthon.

3. plakát
Az Európai ember felelősen gondolkodik a világról, más országok állapotáról és társadalmi igazságosságáról. Ha Európába jössz, készülj fel a globális felelősségvállalásra: követeld az olajbevételek igazságos elosztását, a muszlim többségű társadalmak minden tagjának esélyegyenlőségét (így a nők, gyaúrok és dzimmik esélyegyenlőségét is), a lelkiismereti szabadságot, ideértve a szabad térítés jogát, a többnejűség megszüntetését, az írástudatlanság felszámolását, a lányok iskoláztatását, a tanulás és munka kultúráját, saría helyett jogállamot, tálibok helyett demokratikus vitát, kalifátus helyett demokráciát, a sivatag újrazöldítését, a tevék jólétét, és tégy is ezekért a célokért. Ha készen állsz erre, szívesen látnak Európában, de lásd be, hogy sokkal hasznosabb neked és a népednek, ha otthon maradsz a hazádban nyugati keresztény liberális demokráciát építeni.

- vége -

2 megjegyzés:

  1. Jó a sorozat, de már kellemetlen végigolvasni, annyira az érződik benne, hogy az európaiak mennyire bunkók, erkölcstelenek, becstelenek és intoleránsak. Kivéve ezt az utolsó részt, aminek egyes kijelentéseivel viszont lehetne vitatkozni. Igaz, ez is Európa, de az ellenkezője is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. „annyira az érződik benne, hogy az európaiak mennyire bunkók, erkölcstelenek, becstelenek és intoleránsak"
      - Szemben... kikkel?

      Törlés