2016. július 30., szombat

Plakátfeliratok bevándorlóknak 5. rész

„Szembenézés" szempontjából

1. plakát
Európában úgy emlegetik Cortezt és az inkvizícióról szóló felfújt történeteket, mint ha tegnap történtek volna, és holnap újra megtörténhetnének. Ha Európába jössz, fogadd el, hogy Mohamed hadjárataitól kezdve a konkviszta oszmán törökökön át minden muszlim sok száz éves gaztetteit, többek között zsidó- és keresztényüldözéseit is így emlegetik, és neked szembe kell nézned a múlttal. Továbbá számot kell adnod az iszlám összes mai problémájáról, mert európai nézetben ezekről te is tehetsz, ezekért te is felelsz.

2. plakát
Európában a vallás mindenki boxzsákja és tűpárnája. A világiak kígyót-békát kiabálnak a keresztényekre, kitalált történeteket fognak rájuk, hamisított adatokkal. Zseniális vallásellenes műhelyek dolgoznak kreatívan a kereszténység ellen. Ha Európába jössz, törődj bele, hogy az iszlámból is boxzsák és tűpárna lesz, és ezzel békésen, „keresztényien" (azaz krisztusian) együtt kell élned.

3. plakát
Európában a keresztény Bibliát ütik-vágják, kigúnyolják, kinevetik, népmese-gyűjteménynek tekintik. Azt is megkérdőjelezik, hogy Jézus egyáltalán élt. Ha Európába jössz, törődj bele, hogy a Koránnal és Mohameddel is ez lesz, és senkit nem lehet halálra ítélni azért, mert állítólag „megtaposta a Koránt", vagy szidalmazta a prófétát. Ha szerinted Mohamed minden szava szent és sérthetetlen, maradj otthon.

4. plakát
Európában arról faggatják a keresztényeket, hogy miért van szenvedés a világban: ha van Isten, miért engedi, hogy késsen a 7-es busz, lekozmáljon az étel, és aki maga alatt vágja az ágat, az tényleg a földre essen. Továbbá ha Isten végtelenül szerető, vajon szereti-e a melegséget is. Ha Európába jössz, készülj fel válaszokkal effélékre és arra, hogy Allah nevében miért lehet Mohamedhez hasonlóan gyilkolni, továbbá a gyilkosok hogyan, milyen szerető mechanizmussal kerülnek a próféta ígérete szerint gyorsított eljárással a mennyországba, kéjhölgyek társaságába? És az önrobbantó nők: ők dzsigolók közé kerülnek a másvilágon? Ezt figyelembe véve, hogy néz ki a muszlim mennyország egésze, és mitől jó hely? Ha nem tetszenek az ilyen kérdések, maradj otthon.

5. plakát
Európában a keresztényektől várják, hogy szembeszálljanak a fasizmussal, a nacionalizmussal és a szélsőjobbal, miközben ezeket kreatívan gerjesztik a kereszténység visszaszorítása érdekében. Ha Európába jössz, felelősséget kell vállalnod az iszlámért: neked kell szembeszállnod az iszlám szélsőségesekkel, téged küldenek csatába az Iszlám Állam ellen, neked kell lebeszélned a radikális imámokat, az öngyilkos merénylőket, pacifikálni a radikalizálódó fiatalokat és a saját szélsőséges rokonaidat. Ha nem tetszik ez a szerep, maradj otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése