2015. július 28., kedd

Állítsd le a népvándorlást!

Kevesen tudják, hogyan kezdődött a 4-8. századi népvándorlás: Kínának elege lett a hunok rendszeres támadásaiból, és a birodalom határaitól jó messzire kergette őket. A hunok arrébb lökték a szomszédos népet, az a következő népet, és így tovább. Ez a dominó effektus mozgatta a népek Európa arculatát alaposan megváltoztató történelmi áradatát.

Szintén kevesen tudatosítják, mi a mai népvándorlás oka: az erőszakos iszlám terjeszkedés fegyveres konfliktust és éhínséget okoz Afrika és Ázsia szerte, ez elől menekülnek milliószámra az emberek. Egy részük maga is muszlim, és ebből adódik a probléma. A muszlim bevándorlók rövid időn belül Európából is szegény, erőszak sújtotta térséget csinálnak, ha nem teszünk ez ellen.

A feladat rendkívül egyszerű. Világosan kommunikálni kell, hogy Európában a nyugati stílusú kereszténységre épül a jóléti demokrácia. Nem lottón nyertük, hanem annak köszönhető, hogy olyan keresztények vannak többségben, akik szorgalmasan dolgoznak, adóznak, nem ordítoznak a jogaikért, nem húznak zsákot a feleségük fejére, nem tűznek tőrt az övükbe, nem nyiszálják a lányuk nyakát, ha kultúridegenbe szeret bele, nem bonyolódnak vallásháborúba, nem keresztelnek erőszakkal, hanem csendesen élnek a keresztény értékrendjük szerint. A világ fejletlen tájain nem ilyen emberek vannak többségben, ezért nincs ott sem demokrácia, sem jólét.

Aki Európába bevándorol, hozzon tudatos döntést, hogy nyitott a nyugati típusú kereszténységre, kész akár áttérni. Hajlandó úgy szeretni embertársait, mint önmagát. Ellenkező esetben maradjon otthon, és nézze meg, mire képes a saját értékrendje. A keresztény bevándorlókkal nincsenek integrációs problémák, ahogy a muszlim bevándorlókkal sem lennének integrációs problémák, mondjuk a muszlim többségű Törökországban. Menjenek például oda, növeljék ott azt, amit növelni szeretnének, aztán ha sikerül, szívesen eltanuljuk a módszerüket.

Ha az európaiak ezt világosan kifejtik, azonnal leáll a bevándorlás problémás összetevője. Mondjuk el a bevándorlóknak a saját hazájukban, mielőtt útra kelnének: „akkor menj Európába, ha kész vagy nyugati kereszténnyé válni. Szeretettel várunk, légy nálunk keresztény. Ha Mohamed tanítását követő hű muszlim maradnál, építsd itthon az iszlám kalifátust. Szerintünk Mohamed tanításának köszönheted mindazt a rosszat, ami elől menekülnél, ne hozd hát magaddal Európába. Csak akkor gyere, ha kész vagy a zsidó Messiás Jézus tanítását követve változni és fejlődni." A módszer egyszerű és nagyszerű, ugye?

Állítsuk le félkézzel a népvándorlást, kezdjünk ésszerűen kommunikálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése