2015. július 1., szerda

Ismerd meg az iszlámot 8. rész

2. szúra, folytatás
„2:109 Sokan az Írás népe közül, miután nyilvánvalóvá vált számukra az igazság, a szívükből fakadó irigység miatt azt szeretnék, hogy – miután hívők lettetek – ismét a hitetlenségbe rántsanak vissza benneteket. Legyetek elnézőek és bocsássatok meg (nekik), amíg Allah el nem rendeli parancsát. Bizony Allah mindenre Képes.
2:110 Végezzétek jól az imát, és adjátok ki a zakát, és bármi jót tesztek az evilágon [a túlvilági boldogulás reményében], Allahnál meg fogjátok találni [az érte járó jutalmat]. Bizony Allah Mindent Látó, bármit is tesztek.
2:111 Azt mondták: „Nem lép be a Kertbe csak az, aki zsidó vagy keresztény!” Ezek (csupán) a saját vágyaik. Mondd [oh, Mohammed (béke legyen vele)]!: „Hozzátok a bizonyítékotokat, ha igazat szóltok!”
2:112 De nem! [Az lép be a Kertbe], aki orcáját aláveti Allahnak és jót cselekszik. Az ő jutalmuk az Uruknál [lesz], nem kell félniük, nem fognak szomorkodni.
2:113 A zsidók azt mondták: „A keresztények nem [támaszkodnak hitükben] semmire.” És a keresztények azt mondták: „A zsidók nem [támaszkodnak hitükben] semmire.” Miközben mindketten olvassák az Írást. Az ő szavaikhoz hasonlót szóltak [Mohammedről (béke legyen vele)] a tudatlanok. Allah fog ítélkezni közöttük a Feltámadás Napján abban, amiben összekülönböztek.
2:114 Ki lehet igazságtalanabb annál, mint aki megakadályozza, hogy Allah mecseteiben az Ő neve említessen, és azok (a mecsetek) lerombolására törekszik? Nem léphetnek be ők oda, csakis félve [a büntetéstől]. Szégyen lesz számukra az evilágon, és a túlvilágon hatalmas kínzás jár.
2:115 Allahé a napkelet és a napnyugat, és bármerre fordultok, Allah orcája arra van (az ima iránya). Allah bizony Bővelkedő és Mindent Tudó.
2:116 Azt mondták: „Allah gyermeket nemzett.” Magasztaltassék! Nem! Övé mindaz, ami az egekben és ami a Földön van! Minden [teremtmény] alázattal fordul Felé.
2:117 [Allah] az Egek és a Föld Alkotója. Amikor elrendel valamit, akkor csupán annyit mond: „Legyél!” és az van."

(Elemzés: újabb badarságok sora. A zsidók nem mondják, hogy a keresztények hite semmire sem támaszkodik. Azt mondják, hogy Jézus nem volt Messiás, a követői ezért eretnekek. A keresztények sem mondják, hogy a judaisták hitének nincs alapja. Azt mondják, hogy Jézus volt a Messiás, aki eljött, ezért már nem kell várni. Nem ártott volna, ha Mohamed megismeri a judaizmus és a kereszténység lényegét mielőtt saját Írást diktál. Ha Isten annyit mond: „Legyél!" és az van, akkor Isten bizony még gyermeket is nemzhetett, ezt a lehetőséget Mohamed nem veheti el tőle. Mohamed sikerének titka a Kr.u. 600 körül újra fellángolt Szentháromság-vita. Az egyiptomi és szír keresztények elképzelhetetlennek vélték, hogy Istennek fia legyen, ez a „monofizita" álláspont. Róma és Bizánc szerint ezzel eretnekké váltak. Ekkor jött Mohamed, aki látszólag megerősítette a monofizita álláspontot, elvetette, hogy Jézus valóban Isten fia lett volna. A monofizita keresztények örömmel támogatták Mohamed új hitét, hittek a tolerancia ígéretének, nem látták meg a tanításában azt a veszélyes csapdát, amelyben most vergődnek.)
A teljes sorozat:
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-2-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-3-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-4-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-5-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-6-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/06/ismerd-meg-az-iszlamot-7-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-8-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-9-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-10-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-11-resz.html
http://kozlogika.blogspot.com/2015/07/ismerd-meg-az-iszlamot-12-resz.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése