2023. szeptember 30., szombat

A svéd csavar

Gulyás Márton ugyan az előző posztban írt szereplésével hiteltelenítette magát és táborát a svédekkel együtt, a svédeknek, úgy tűnik, nem volt erre szükségük. Önerőből is hiteltelenné tudtak válni, és milyen példás gyorsasággal!
A svéd miniszterelnök saját szavaival: "Idáig vezetett minket a politikai naivitás és a tanácstalanság. Idáig vezetett minket a felelőtlen bevándorláspolitika és a sikertelen integrációs erőfeszítések. A kirekesztés és a párhuzamos társadalmak létrejötte táplálja ezeket a bűnbandákat: könyörtelenül tudnak így toborozni gyerekeket, hogy kiképezzék őket a jövő gyilkosaivá. (…) Le kell vadásznunk ezeket a bandákat, és győznünk kell a bandák felett (…) Minden szükséges lépést megteszünk ahhoz, hogy helyreállítsuk a rendet Svédországban."
Emlékeztetőül: a magyar pártpolitika lényege, hogy politikai léted addig tart, amíg önellentmondásba nem keveredsz. Onnantól teherré, biodíszletté válsz; mindegy, mit szövegelsz. A nemzetközi pártpolitika nem ennyire egyszerű, ám egy bukópályára állt kormány szava ott sem számít.
Nos, a svédek úgy bírálták a magyar demokráciát, hogy a sajátjukkal nem tudnak mit kezdeni. A hadsereget vetik be az immár bevallottan felelőtlen bevándorláspolitika által kiváltott bűnözéshullám csillapítására. A hadsereg eddig a Fülöp-szigetek, Brazília, Mexikó, Kolumbia és hasonló országok végső eszköze volt a bűnözői kartellek ellen, ráadásul igen kétes eredménnyel.
Tapasztalatok szerint csak a túlkapások, visszaélések és jogsértések garantáltak, a siker már korántsem. Olyan ország okoskodna jogállamisági témában, amely épp kilépett a jogszerű eljárások medréből?
Svédország mint demokráciaügyi megmondó ezennel leírta magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése