2015. szeptember 14., hétfő

Ki zárja le a határt a menekültek előtt?

Most épp Ausztria és Németország: http://derstandard.at/2000022172188/Deutschland-fuehrt-Grenzkontrollen-zu-Oesterreich-ein

Az osztrák-német határon újra bevezették az ellenőrzést, csak az léphet be Németországba, aki érvényes úti okmányokkal rendelkezik. Értsd: a menekültek nem léphetnek be. A német külügyminiszter még meg is magyarázza, hogy mindez a menekültek ügyében történik, mert valami rendet csak kell teremteni az eddigi korlátlan beáramlásban. Hozzátette, hogy a dublini rendszerben a menekült ott kap menedékjogot, ahol regisztrált. Nem közölte, hogy a már Németországban tartózkodókat a szabályoknak megfelelően visszaküldik-e Magyarországra.

Kényelmes dolog a magyar kormányt szidni, és közben stikában elvágni a menekültek útját - csak épp nem szép, és nem is becsületes. Szintén kényelmes szóban befogadni a menekülteket, tettben meg osztrák földön tartani őket, vagy egyenesen visszazsuppolni őket Magyarországra, csak szintén nem szép, és nem becsületes.

Ne feledjük, hogy Törökországban akár 2 millió potenciális bevándorló várakozik arra, hogy befogadja valamelyik jómódú nyugati ország (hazánkat ők még nem tekintik annak, nem hozzánk igyekeznek). Ha a nyugati országok hajlandók őket ténylegesen befogadni, menjenek Törökországba, és ott közöljék a hírt a szerencsésekkel. Azután fogadják be őket önköltségi áron, repülővel. Ne kergessék a menekülőket embercsempészek karjaiba, ne akadályversenyeztessék őket a Balkánon azért, hogy végül Magyarországon kelljen dekkolniuk a közvélemény és a saját szándékuk(!) ellenére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése