2015. szeptember 7., hétfő

Válaszok bevándorlásügyben

Az előző kérdéseim némelyikére van válasz.

- Miért nem fogadja be Törökország a Szíriából és Irakból menekülőket? Kétmilliót már befogadott, ehhez képest nem sok az a kb. félmillió, aki idén eddig nyugatra menekült. Ez persze nem válasz a kulturális kihívásra, amelyre a németek most magabiztosan rávágják: a bevándorlók úgy be lesznek integrálva, hogy ihaj. Pár év múlva kiderül.
- Miért rostokoltak a Keletinél a Németországba igyekvő bevándorlók, ha Németország valóban kész őket befogadni? Azért, mert csak szóban volt kész, a gyakorlatban szerette volna megúszni, és ránk hagyni a menekülteket. Lassan összeszedte a gondolatait, és Ausztrián át beengedett egy kontingenst, de csak rendkívüli alapon. Vagyis a bevándorlók következő rohama szintén a Keletinél vesztegelhet majd.

Plusszkérdéseim
- Miért lépett ezúttal ilyen lassan és tétován a magyar kormány, amely egyébként nem habozik cselekedni? Nem akarta felbosszantani az osztrákokat és a németeket, akik cserébe minden lehetőséget megragadnak, hogy kritizálják a magyar vezetést? Esetleg az európai szabályok megújítását szerette volna elérni ezzel a szabál-az-szabál típusú lassító demonstrációval, amiből kiderült, hogy a szabályok valóban tarthatatlanok? Talán a többi pár millió potenciális bevándorlót szerette volna ellenösztönözni azzal, hogy nem is olyan könnyű eljutni Németországba? Egymillió menekültet valóban nem könnyű elhelyezni a Keletinél, de saját pénzén vasúton elszállítani az osztrák határra már nem olyan nehéz. Végül is, napi akár százezer ember nem több, mint a Sziget Fesztivál vagy a Budapesti Nemzetközi Vásár forgalma.
- Ki tudná jogi érvekkel alátámasztani, hogy ha egy autós ingyen vagy benzinköltségi áron szállít egy Magyarországon regisztrált menedékkérőt az országon belül, akkor az felveti az embercsempészet gyanúját? (A regisztrált menedékkérő országon belül szabadon mozoghat.) Ha egy osztrák autós humanitárius megfontolásból átszállít egy menekültet Ausztriába, akkor az tényleg nem különböztethető meg az embercsempészettől? Muszáj nekünk osztrák állásfoglalást kapnunk erről, magunktól nem tudjuk, mi az embercsempészet, és mi nem az?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése