2015. szeptember 4., péntek

Újabb kérdések bevándorlásügyben

Az előző részben hosszú távú kérdéseket tettem fel menekült-/bevándorlásügyben, de ugyanilyen fontosak a rövid távú kérdések is. Helyzet van, a muszlim bevándorlók százezrei nem fontolgatják az utazást, hanem már itt vannak. Jó lenne tisztán látni, ki honnan jön, hová mehet, és ha valóban mehetne, miért nem megy oda, ahová el szeretne jutni.
  • A szíriai bevándorlók Törökországon keresztül menekültek Görögországba, és onnan a Balkánon át hozzánk. Törökország miért nem fogadta be a muszlimokat? Nem szereti a saját hittestvéreit? Nem szolidáris? Törökország nem jó hely a muszlimok számára? Törökország mégsem a legnyugatibb, legdemokratikusabb, legvilágibb iszlám ország?
  • Görögország mint első EU-tagállam köteles lett volna őket regisztrálni és befogadni, miért nem tette? Görögország nem szereti a bevándorlókat, és tudatosan nem tartja be a schengeni egyezményt? Görögország rossz hely? Ha igen, miért jár oda nyaralni fél Európa?
  • A bevándorlók úticélja Németország. Miért nem utaznak oda? A németek nem fogadják be őket, csak papolnak a szolidaritásról? Ki fogják őket utasítani, illetve visszaküldik őket Magyarországra? (Vagy Görögországba, vagy Törökországba, ahonnan tudvalevőleg jöttek.)
  • Ha a bevándorlók sorsa, hogy visszakerülnek Magyarországra, ahol (mint első biztonságos és jogkövető EU-tagállamban, szemben Görögországgal) regisztrálták a menekültkérelmüket, akkor miért olyan sürgős nekik vonatra szállni? Mindenképpen oda-vissza szeretnének ingázni a Keleti és Németország között, hogy ne unatkozzanak, míg a hatóságok tologatják a papírjaikat?
  • Ha a magyar hatóságok is így látják a helyzetet, miért nem tájékoztatják a szerencsétlen embereket, hogy ez várható, és ne erőlködjenek a Keletiben? Továbbá miért nem tájékoztatják a magyar és a nemzetközi közvéleményt, hogy a schengeni egyezmény értelmében a bevándorlók nem utazgatnak Európában, hanem a menekültkérelmük elbírálásáig az őket regisztráló tagállamban kell(ene) maradniuk? Vagy ha nem így van, akkor miért nem tájékoztatnak róla, hogy pontosan miről hogyan rendelkezik a schengeni egyezmény?
  • Ha a németek nem sunnyognak, és tényleg készek befogadni a bevándorlókat (legalább azokat, akik háborús övezetből menekülnek), akkor miért nem mennek ki a Keletibe, miért nem mondják el, ki mire számíthat, ha végre vonatra száll?
  • Ha a bevándorlóknak reális esélyük van Németországban maradni, miért nem indít azonnal különvonatokat számukra a MÁV?
  • Ha a bevándorlóknak nincs reális esélyük Németországban maradni, miért nem néz szembe a tényleges helyzettel a közvélemény? Miért tesz úgy mindenki, mintha Magyarországnak kellene megoldania azokat a problémákat, amelyeket Törökország, Görögország, Szerbia, Ausztria, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, stb., stb. sunyin elszabotál?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése