2017. április 25., kedd

A genderügyi tudathasadás

Érdekes megfigyelni a gender és a környezetvédelem összevetésében megmutatkozó skizofréniánkat.
Képzeljük el, hogy van egy nemzetközi tudóscsoport, amely 50 éve nyomul azzal a „tudományos” elképzeléssel, hogy betonozzuk körbe a tavainkat, mert ez a haladás kizárólagos útja. Először körbebetonoztatták az amerikai Nagy-Tavakat, tönkretéve a régiót. Azután körbebetonoztatták a Genfi-tavat, azt is hazavágva. Majd sorra járták Nyugat-Európa tavait, és egymás után mindet tönkretették. A tévedéseikből nem tanultak, a kudarcukat nem látják be, továbbra is a tóbetonozást tekintik a haladás kizárólagos ösvényének. Sőt, őskövületnek, maradinak, fasisztoidnak neveznek mindenkit, aki akár csak halovány kritikával meri illetni a tavak tönkretételét, vagy megkérdőjelezi, hogy tényleg ez lenne a haladás kizárólagos útja. Ez a tudóscsoport nagyon is hallott az ökoszisztémáról, ám tudatosan figyelmen kívül hagyja. Ha kell, füllent, adatot hamisít, álérveket gyárt. Azon dolgozik, hogy a világ összes tava minél hamarabb körbe legyen betonozva. Ez a tudóscsoport médiafölénnyel rendelkezik, és hatalmában áll szalonképtelenként feltüntetni, megbélyegezni, kirekeszteni a másként gondolkodókat. Most épp a Balaton körbebetonoztatására készül. El tudjuk képzelni? Szerintem nem, mert már a második tónál megállítaná ezt a társaságot a közvélemény mindent elsöprő tiltakozása. A körbebetozás nem haladó elképzelés – vágná rá az átlagember. A tudóscsoport áltudománnyal foglalkozik, sarlatánokból áll, és nincs az a civilizált társadalom, amely komolyan venné az ötleteit. Pláne nem kritika és érdemi megfontolás nélkül. A környezet mindannyiunké, semmiféle „tudomány” nevében nem tehető tönkre, mert nem hagyjuk tönkretenni. Akkor sem, ha óriási médianyomás nehezedik ránk. Kibírjuk, a jövő generációk érdekében. Ha kell, a tóparthoz láncoljuk magunkat, és ez nem maradiság, hanem a valódi haladás.
Skizofrének vagyunk. Ennek épp a fordítottját tesszük genderügyben. A nemzetközi „tudós”csoport már az összes nyugati társadalmat körbebetonoztatta és tönkrevágta a genderrel. Most készül a magyar társadalom tönkretételére. Tévedéseiből nem tanul, kudarcait nem ismeri be, továbbra is a haladás kizárólagos útjának tekinti a genderbetonozást, fasisztoidnak bélyegzi a másként gondolkodókat. Ellenállunk? Bírjuk a nyomást? Merünk másként gondolkodni, és a gondolatainkat kimondani? Rámutatunk a sarlatánságra? Megakadályozzuk a társadalmunk tönkretételét? Vagy megalkuszunk, behódolunk, lenyeljük az ellenvetéseinket? Nem szólunk az áladatokra, engedünk az álérveknek? Elfogadjuk, hogy tönkretétel = haladás? Vagy összeszedjük a maradék eszünket, és kiállunk a gyermekeink, unokáink jövőjéért? Vállaljuk, hogy ez a tényleges haladás?
Ki fogadná el, hogy a Balaton körbebetonozása miatt kipusztuló állatokat egy másik kontinensről importált egyedekkel pótolják? Ne tessék izgulni, kedves Greenpeace, ázsiai hal = afrikai hal = európai hal? Az eredeti ökoszisztéma élőlényei mással nem pórolhatók, még országon belül sem, nemhogy másik kontinensről! Egy ilyen őrült terv sehol nem adható el... kivéve a genderprogramot? A genderaktivisták ugyanis komolyan gondolják, hogy az elfogyó nyugati népesség helyett majd importálunk létszámot egy másik kontinensről, és ezzel minden rendben lesz. Amikor a társadalmi evoszisztéma kipusztulása fenyeget, hová tettük az ép eszünket? A balatoni halakért, békákért, vízisiklókért kiállnánk, a társadalmunk fenntarthatóságáért ellenben a kisujjunkat sem mozdítanánk?
Mit igeneljünk gender helyett?
Gondolkodjunk gyakorlatiasan, ésszerűen és reálisan: az evolúció által kialakított sikerstratégiák nem mákszemnyi tűréshatárral működnek. Téves lenne kijelenteni, hogy az eddig működő megoldásaink egyetlen elemét akár a legkisebb mértékben módosítva azonnali összeomlásra számíthatunk – így változtatni szigorúan tilos. Helytelen túlzás lenne ilyet állítani. De gondoljunk bele, hogy a környezetvédelem igazából nem is a status quo kőbe véséséről szól, sokkal inkább az ökoszisztéma megértéséről és intelligens alakításáról. Az evolúció során kialakult sikerkonstrukciók olyan összetett evoszisztémák, amelyek az ökoszisztémához hasonlóan intelligens megközelítést igényelnek. A felelős magatartás a változások óvatos támogatása, folyamatosan odafigyelve az eredményre, hogy elkerüljük a váratlan sokkhatásokat. Kezdjünk hozzászokni a gondolathoz, hogy minden társadalom egy évezredeken át fokozatosan kialakult, fejlett evoszisztéma, és felelősen kell hozzá közelíteni. Amit megtennénk például a Balaton élővilágáért, tegyük meg a saját civilizációnk fennmaradásáért. Ha ugyanis a genderaktivistákra bízzuk, nem fog fennmaradni.

1 megjegyzés:

  1. Fast Approval, Simple & Easy to Apply
    DR JAMES ERIC LENDER with Installment Loan
    Personal Loan
    Business Loan
    Loan Consolidation
    Approved loan in few hours
    Online Fund transfer services

    Please contact our financial advisor.
    Call us : 8929509036
    Whatsapp : 918929509036
    https://wa.me/918929509036
    Email financialserviceoffer876@gmail.com

    VálaszTörlés