2017. április 25., kedd

A genderügyi tudathasadás

Érdekes megfigyelni a gender és a környezetvédelem összevetésében megmutatkozó skizofréniánkat.
Képzeljük el, hogy van egy nemzetközi tudóscsoport, amely 50 éve nyomul azzal a „tudományos” elképzeléssel, hogy betonozzuk körbe a tavainkat, mert ez a haladás kizárólagos útja. Először körbebetonoztatták az amerikai Nagy-Tavakat, tönkretéve a régiót. Azután körbebetonoztatták a Genfi-tavat, azt is hazavágva. Majd sorra járták Nyugat-Európa tavait, és egymás után mindet tönkretették. A tévedéseikből nem tanultak, a kudarcukat nem látják be, továbbra is a tóbetonozást tekintik a haladás kizárólagos ösvényének. Sőt, őskövületnek, maradinak, fasisztoidnak neveznek mindenkit, aki akár csak halovány kritikával meri illetni a tavak tönkretételét, vagy megkérdőjelezi, hogy tényleg ez lenne a haladás kizárólagos útja. Ez a tudóscsoport nagyon is hallott az ökoszisztémáról, ám tudatosan figyelmen kívül hagyja. Ha kell, füllent, adatot hamisít, álérveket gyárt. Azon dolgozik, hogy a világ összes tava minél hamarabb körbe legyen betonozva. Ez a tudóscsoport médiafölénnyel rendelkezik, és hatalmában áll szalonképtelenként feltüntetni, megbélyegezni, kirekeszteni a másként gondolkodókat. Most épp a Balaton körbebetonoztatására készül. El tudjuk képzelni? Szerintem nem, mert már a második tónál megállítaná ezt a társaságot a közvélemény mindent elsöprő tiltakozása. A körbebetozás nem haladó elképzelés – vágná rá az átlagember. A tudóscsoport áltudománnyal foglalkozik, sarlatánokból áll, és nincs az a civilizált társadalom, amely komolyan venné az ötleteit. Pláne nem kritika és érdemi megfontolás nélkül. A környezet mindannyiunké, semmiféle „tudomány” nevében nem tehető tönkre, mert nem hagyjuk tönkretenni. Akkor sem, ha óriási médianyomás nehezedik ránk. Kibírjuk, a jövő generációk érdekében. Ha kell, a tóparthoz láncoljuk magunkat, és ez nem maradiság, hanem a valódi haladás.
Skizofrének vagyunk. Ennek épp a fordítottját tesszük genderügyben. A nemzetközi „tudós”csoport már az összes nyugati társadalmat körbebetonoztatta és tönkrevágta a genderrel. Most készül a magyar társadalom tönkretételére. Tévedéseiből nem tanul, kudarcait nem ismeri be, továbbra is a haladás kizárólagos útjának tekinti a genderbetonozást, fasisztoidnak bélyegzi a másként gondolkodókat. Ellenállunk? Bírjuk a nyomást? Merünk másként gondolkodni, és a gondolatainkat kimondani? Rámutatunk a sarlatánságra? Megakadályozzuk a társadalmunk tönkretételét? Vagy megalkuszunk, behódolunk, lenyeljük az ellenvetéseinket? Nem szólunk az áladatokra, engedünk az álérveknek? Elfogadjuk, hogy tönkretétel = haladás? Vagy összeszedjük a maradék eszünket, és kiállunk a gyermekeink, unokáink jövőjéért? Vállaljuk, hogy ez a tényleges haladás?
Ki fogadná el, hogy a Balaton körbebetonozása miatt kipusztuló állatokat egy másik kontinensről importált egyedekkel pótolják? Ne tessék izgulni, kedves Greenpeace, ázsiai hal = afrikai hal = európai hal? Az eredeti ökoszisztéma élőlényei mással nem pórolhatók, még országon belül sem, nemhogy másik kontinensről! Egy ilyen őrült terv sehol nem adható el... kivéve a genderprogramot? A genderaktivisták ugyanis komolyan gondolják, hogy az elfogyó nyugati népesség helyett majd importálunk létszámot egy másik kontinensről, és ezzel minden rendben lesz. Amikor a társadalmi evoszisztéma kipusztulása fenyeget, hová tettük az ép eszünket? A balatoni halakért, békákért, vízisiklókért kiállnánk, a társadalmunk fenntarthatóságáért ellenben a kisujjunkat sem mozdítanánk?
Mit igeneljünk gender helyett?
Gondolkodjunk gyakorlatiasan, ésszerűen és reálisan: az evolúció által kialakított sikerstratégiák nem mákszemnyi tűréshatárral működnek. Téves lenne kijelenteni, hogy az eddig működő megoldásaink egyetlen elemét akár a legkisebb mértékben módosítva azonnali összeomlásra számíthatunk – így változtatni szigorúan tilos. Helytelen túlzás lenne ilyet állítani. De gondoljunk bele, hogy a környezetvédelem igazából nem is a status quo kőbe véséséről szól, sokkal inkább az ökoszisztéma megértéséről és intelligens alakításáról. Az evolúció során kialakult sikerkonstrukciók olyan összetett evoszisztémák, amelyek az ökoszisztémához hasonlóan intelligens megközelítést igényelnek. A felelős magatartás a változások óvatos támogatása, folyamatosan odafigyelve az eredményre, hogy elkerüljük a váratlan sokkhatásokat. Kezdjünk hozzászokni a gondolathoz, hogy minden társadalom egy évezredeken át fokozatosan kialakult, fejlett evoszisztéma, és felelősen kell hozzá közelíteni. Amit megtennénk például a Balaton élővilágáért, tegyük meg a saját civilizációnk fennmaradásáért. Ha ugyanis a genderaktivistákra bízzuk, nem fog fennmaradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése