2017. április 7., péntek

Kereszténységet a világ igazságosságáért 7. rész

Ki méltó a jóléti szintű szociális ellátásra?
Aki hajlandó erőfeszítést tenni a saját jólétéért. Vagyis hajlandó dolgozni, tanulni, életmódot váltani.
Nem vagyunk-e rossz keresztények, ha ragaszkodunk ehhez? Nem, hiszen éhen senkit nem hagyunk halni. A jóléti szintű ellátáshoz pedig nyugodtan kapcsolhatunk feltételeket, ezzel nem válunk szeretetlenné, sőt: ez az embertárs magunkhoz hasonló szeretete, amit Jézus tanít.
Szeretjük magunkat, amikor buták vagyunk, lusták, részegesek, léhák, kicsapongók? Keresztényként nem szeretjük magunkat ezekért a jellemhibákért. Miért kellene akkor a magunkban ostorozott jellemhibákért embertársainkat túlszeretnünk?
Szent Pál szerint „aki nem akar dolgozni, ne is egyék”. Szent Pált nem tartjuk rossz kereszténynek ezért az álláspontért. Ő a szeretethimhusz szerzője, nem kételkedünk benne, hogy Pál eléggé szerette embertársait. Kétezer év telt el, ma már nála is rugalmasabbak lehetünk: aki nem akar dolgozni, az is egyék, de ne érezze maga mögött az adófizető többség bőkezű biztatását, hogy csak így tovább – tele hassal tudatosuljon benne, hogy az attitűdje nem felel meg az adófizetői elvárásoknak. Aki ennél is áldozatosabb kereszténységet igényel, az járjon elöl jó példával, és ha vonzó az élete, majd követjük. Ne dőljünk be a demagógiának: a világot szebbé tevő szelíd bárányok legyünk, és ne képmutató ordasokat hízlaló birkanyáj.
Senki ne haljon éhen, de a szerintünk jellemhibás ne kapjon a mi pénzünkből jóléti szintű támogatást. Ha a vérző szívű baloldali szociális demagógoknak ezzel gondjuk van, dobják össze ők a szükséges mértékű adót! Egy percen belül nem lesz gondjuk. Egy pillanatig sem gondolták, hogy saját pénzből kellene adakozni: a keményen dolgozó, tisztességes, jellemes keresztény többség adópénzét szeretnék elherdálni. A legtöbb nyugati országban sikerül is, ezért vannak válságban. A jólétünk érdekében ideje leállítani a szociális demagógiát.
Igazságos világ lesz az, ahol a jóléti szintű szociális ellátás érdekében megfelelő attitűddel kell rendelkezni? Igen. Igazságos lesz, és jólétben fog élni. Vizsgáljunk meg néhány gyakorlati példát.
Folyt. köv.

1 megjegyzés:

  1. Fast Approval, Simple & Easy to Apply
    DR JAMES ERIC LENDER with Installment Loan
    Personal Loan
    Business Loan
    Loan Consolidation
    Approved loan in few hours
    Online Fund transfer services

    Please contact our financial advisor.
    Call us : 8929509036
    Whatsapp : 918929509036
    https://wa.me/918929509036
    Email financialserviceoffer876@gmail.com

    VálaszTörlés