2016. szeptember 19., hétfő

A törvényesség keretei 5. rész

Tömegek érzik úgy a mai Európában, hogy veszélyben a biztonságuk, az identitásuk, az életük. Ennek az okairól azonban nehéz nyíltan beszélni, mert az szalonképtelennek, politikailag inkorrektnek, bunkóságnak, szélsőségnek, fasisztoidnak minősül. Azzá minősíti a társadalmi elit és a média, és karhatalommal érvényt is tud szerezni az elképzeléseinek - kivéve a párhuzamos társadalmakat, amelyek no-go zónának számítanak, és ezt elfogadja mind az elit, mind a média, mind a karhatalom.

Kicsit olyan ez, mint az adóhatóság, amely sűrűn ellenőrzi, bünteti és sanyargatja a bejelentkezett adózókat, viszont semmit sem tud kezdeni azokkal, akik be sem jelentkeztek a rendszerbe... Azokat nem találja, de nem is igyekszik megtalálni.

A francia állam például karhatalmilag eltántorít minden - a látókörében lévő - franciát attól, hogy bántsa a nem franciákat. Viszont teljesen tehetetlen azokkal szemben, akik nincsenek a látókörében. A rendszeren kívüliek akármikor, tetszésük szerint bánthatják a franciákat, az állam csak utólag kapcsol, hogy ez így nem volt helyes. Nehéz megmagyarázni az áldozatok hozzátartozóinak, és nem is igazán vigasztaló, hogy a rendszer ennyire képes, többre nem.

Ugyanez megy a németeknél: a hatóság sikerrel akadályozza az engedelmes németeket a nem németek bántásában, fordítva viszont tehetetlen, mert nem jól nevelt, engedelmes elkövetőkkel áll szemben.

Szintén ez megy a briteknél: az idegenek meg vannak védve a lakosságtól, a lakosság nincs megvédve az idegenektől, illetve a brit földön nevelkedett, de kulturálisan idegenektől.

Az USA ugyancsak hasonló képet mutat.

A tömeges elégedetlenség legfeljebb szélsőséges pártok támogatásában fejeződhet ki, amelyeket azonban sikerrel marginalizál a média. A közvélemény többsége tehát hátrányba került, mert a vezetői hátrányba hozták, és hátrányban tartják.

A közvélemény ezért egyre elégedetlenebb, egyre frusztráltabb, és a frusztráltság erőszakcselekményekhez vezet. Számos menekültszállást gyújtottak fel a tömeges bevándorlás kezdete óta, Nagy-Britanniában pedig példátlan bűncselekmények történnek.

Nemrég „szélsőséges" fiatalok agyonvertek egy negyvenéves lengyel bevándorlót, gyaníthatóan a kelet-európai idegensége miatt. Egy angol kisvárosban összevertek egy muszlim kendős nőt és az élettársát, miután az önkormányzat a lakosság határozott tiltakozása ellenére engedélyezte, hogy mecsetté alakítsanak egy üresen álló épületet. Az elkövető egy nyolcéves fiú társaságában volt, és nem menekült, hanem nyugodtan elsétált a helyszínről! Ez népi támogatottságot jelez. A lakosság kiszolgáltatottnak érzi magát, és a saját kezébe veszi az irányítást. Nyilvánvalóan nem jó ez így, nem helyes. Viszont az sem helyes, hogy az elit, a média és a karhatalom egyesült erővel kulturális öngyilkosságra kényszeríti az általa vezetetteket. Ők meg ellenállnak.

Próbáljuk ezt lefordítani az éhező tömegek példájára. Az elit, a média és a hatóság egyesült erővel le tudja soványítani az általa vezetetteket, de ekkor kitör az éhséglázadás, és összeomlik az állam. A nyugati államok jelenleg a közrend összeomlása felé sodródnak.

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése