2016. szeptember 24., szombat

Alt-right a kapuk előtt 1. rész

Az Alt-right nem billentyűkombináció, mint az Alt-Ctrl-Shift, hanem az alternatív jobboldal amerikai neve. (Eredete: a számítástechnikában így jelölik a jobboldali Alt gombot.) Magyarul új jobboldalnak vagy megújult jobboldalnak nevezném. Konzervatív irányzat, amely egyben közéleti és gondolkodásbeli megújulást jelent a nem csak unalmassá, hanem célszerűtlenné is vált bal-liberalizmushoz képest.

Az Alt-right - számunkra szokatlan módon - jobb-liberális, szakszóval libertárius, vagyis hisz mindennek a szabadságában, legyen az tőke, szólás, hit vagy életmód. Ilyen kombináció nálunk pillanatnyilag nem létezik a politikai palettán, az USA-ban viszont annál inkább, és mivel még mindig igaznak tűnik a régi bölcsesség, hogy ami ma Kaliforniában van, az lesz tíz év múlva egész Amerikában, és ami Amerikában van, tíz év múlva az lesz a fejlett világban, tíz éven belül mi is számíthatunk az Alt-right hazai előretörésére. Ismerkedjünk meg a jövőnkkel.

Az Alt-right republikánus, de utálja az elit egészét, így a republikánus elitet is. A „demokrata" elitet persze még jobban utálja, és vele együtt a médiaelitet, az értelmiségi elitet, valamint a politikai korrektséget. Inkább beszéljünk csúnyán, durván, udvariatlanul, de mondjuk ki végre a problémáink lényegét, és térjünk rá a megoldásukra - mondja az Alt-right. Szalonudvariassággal láthatóan semmire sem megyünk.

Az Alt-right szerint a mai terrorizmus mögött nem általános szélsőség áll, hanem iszlám szélsőség, amely egyben az iszlám lényegéhez is kapcsolódik, attól gyakorlatilag elválaszthatatlan.

Az Alt-right szerint a baloldal csúnyán rászedte a társadalom egészét, a politikai korrektség nevű elmebajjal tönkretette az USA-t, és nem adott cserébe semmit, csak elmélyítette a társadalmi megosztottságot. Obama elnöksége alatt a feketék és a többi társadalmi csoport közötti  kapcsolat nem hogy javult volna, hanem jelentősen romlott.

Az Alt-right szerint a feminizmus gyűlöletkampány a férfiak ellen, és végső soron boldogtalanná teszi a felkaroltjait. Elvben jogokat ad nekik, a gyakorlatban viszont célszerűtlen életvitelre veszi rá őket, amitől boldogtalan lesz a nők élete. A nők és férfiak közötti jövedelemkülönbség pedig nem létezik, ha figyelembe vesszük a nők szakmai döntéseit. Valójában számos területen a nők vannak álláselőnyben.

Az Alt-right szerint a jobboldali szélsőségek marginálisak, és éppen a baloldal gerjeszti őket az eszetlen túlzásaival, erőszakosságával, gátlástalan nyomulásával.

Az Alt-right szerint a feketék ma sokkal jobban gyűlölik a fehéreket, mint fordítva, az antiszemitizmus pedig kamaszdivat olyanok körében, akiknek fogalmuk sincs az előzményekről, és csak egy kis figyelmet szeretnének magukra vonni. A nők helyzete épp elég jó feminizmus nélkül is, valójában már a fehér férfiak szenvednek hátrányos megkülönböztést.

Az Alt-right szerint ideje békén hagyni a keresztényeket, akik a legtöbbet teszik a hazájukért, ideje szembenézni az iszlám befogadhatatlanságával, a migrációból adódó valós problémákkal, a nők és férfiak közötti biológiai különbségekkel, és ki kell törni a politikai korrektség agyi ketrecéből.

A sorozatomban bemutatom az Alt-right fő képviselőit és az általuk képviselt nézeteket. Tív éven belül nálunk is ez várható, érdemes hozzászokni a jobboldali liberalizmushoz.


Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése