2023. október 23., hétfő

Az aranyos fasisztasimogató bal-liberálisokról

A darázsfészek témának kétféle irányból nekifutva is ugyanaz jön ki.
1. Jó bal-lib ötletnek tűnhetett Ukrajnát uniós és Nato-tagsággal hitegetni. A valóságban meg az lett belőle, hogy Oroszország két lépésben (2014, 2022) megcsonkította és romhalmazzá tette az eleve alkalmatlan állapotú országot, így az ígérgetett tagságok aligha valósulnak meg mostanában. Ebben a helyzetben továbbra is jó bal-lib ötletnek tűnhetett a medve térdre kényszerítéséről álmodozni. A valóságban az lett belőle, hogy Oroszország Iránnal karöltve kicselezte az izraeli hírszerzést, és a mongol időkre emlékeztető iszlamista terrorhullámot váltott ki, hogy elvonja Amerika figyelmét... A következő lépésben Kína lenyúlhatja Tajvant, de ennél rövidebb távon is kimondható, hogy az iszlamista terror a bal-lib idealizmustól kapott és kap hátszelet meg pénzt.
2. Amikor bal-lib értelmiségék úgy nyilatkoznak, hogy lényegében Izrael (jobboldali kormánya) tehet a palesztinok barbár indulatairól, nem tudják, mit beszélnek: vajon mit csinálhatna másként az izraeli kormány annak érdekében, hogy a palesztinok ne akarják az országot úgy, ahogy van, elsöpörni, a polgárait felkoncolni? A valóságban Izrael az összes létező kombinációt (puha kéz, kemény kéz, megbékítés, fejlesztés, autonómia, stb.) kipróbálta már, ám egyik sem változtatott a palesztinok hozzáállásán. Aki ezek után nem képes összerakni az egyszeregyet, az közéleti szempontból idealista idióta, hiába van sok végzettsége, hiába nagyon okos számos elméleti területen. A bal-lib palesztin párti nyilatkozatok nem megbékéléshez, hanem még nagyobb támadó kedvhez, újabb terrorhullámokhoz és még több áldozathoz vezetnek.
A bal-libek közveszélyes illúziója, hogy az "elnyomás" megszüntetése és a szabadság megadása majd észszerűséghez vezet. Mi máshoz vezetne, ugye. Meg hogy vallás és nemzeti érzelem meg van haladva. Ám ezt nem beszélték meg az érdekeltekkel: a palesztinok döntő többsége szerint ugyanis az az "észszerű", hogy Izrael semmilyen formában ne létezzen a valamikori hazájuk területén, és ennek érdekében a Koránból levezetett Dzsingisz káni módszertan számukra nem tűnik aránytalannak. Furcsa: amíg az embernek maximum egy diplomája van, nem akarja a kanárit és a macskát egy kalitkában összebékíteni; ám ha kettő vagy három lesz neki...
Az aranyos fasisztasimogató bal-liberális értelmiségieket szellemi, erkölcsi, politikai, és minden egyéb típusú felelősség terheli sok-sok ártatlan ember haláláért és szenvedéséért szerte a világon. Sürgősen be kellene iratkozniuk egy önismereti kurzusra, hogy szembenézzenek szép szándékaik csúnya eredményeivel.
Addig is, itt egy tanulságos olvasmány a naiv dédelgetés veszélyeiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése