2015. november 17., kedd

Tégy a vakhit áldozataiért

Rég nem volt annyi buta agymosott ember nyugaton, mint ma. Talán soha sem volt ennyi. Nem csak abszolút számokban, hanem százalékosan sem.

Az előző korok ma talán butának tűnő nyugati embere ugyanis viszonylag tájékozott volt: azért volt babonás, mert az volt a tudomány csúcsa, abban a korban MINDENKI babonás volt, legalábbis a mai tudásunk felől visszatekintve. Azért üldözte a boszorkányokat, mert a boszorkányüldözéshez tartozott egy bonyolult és kifinomult valóságmodell, amelyre büszkék voltak a kor legjobb boszorkánykutató szakemberei. Azért vélte, hogy a nap kering a föld körül, mert tudósok hada bizonyította ezt plauzibilis számításokkal, az ellenkezőjére pedig egyáltalán nem léteztek számítások. Bármilyen meglepő, a régi korok embere nyitottabb volt az akkori legjobb ismeretekre, és többnyire azokkal összhangban vélte, amit vélt.

A mai kor buta, agymosott nyugati embere viszont úgy buta, hogy ott az orra előtt az elérhető legjobb információ, de ő büszkén elutasítja - mert annyira modern, tájékozott, felvilágosult, hogy nincs szüksége az elérhető legjobb információkra. Ez az öntudatos stupiditás - nevezzük nevén: liberális humanista vakhit - rontja ma a világ állapotát.

A vakhitű liberális humanista nem nyitott a lélektan, a szociológia, a közgazdaságtan, a filozófia, az ismeretelmélet eredményeire, mert azok megrendítik a hitének alapjait. Mindaz, amit a liberális humanista hisz az emberről, a társadalomról, a világról, az utóbbi időben megcáfolt téveszmékre épül, és kellemetlen lenne ezzel szembenézni. Mégis szükséges, mert az obskurus liberális humanista nem csak büszkén tudatlan, hanem erőszakos és kártékony is.

A liberális humanista vakhit tömegesen szedi az áldozatait, jelenleg legalább százmillió ember menekül világszerte csak azért, mert a nyugati liberális humanista idióták elzárkóznak az elérhető legjobb tudás elől. Mentsd meg a liberális humanista vakhit áldozatait: oszd meg a stupid liberális humanistákkal a tudomány legfrissebb eredményeit, és közben fogd le a rakétakilövő gombokon matató kezüket!

8 megjegyzés:

  1. Ha így folytatod, a végén még megtérsz, és keresztyén leszel. Drukkolok, hogy felérj a Bárkára. Komolyan. De várjuk ki a végét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtettem én, hogy fokozatosan közelednek majd az álláspontjaink.

      Törlés
  2. Jól nyomod! :)
    Na, ezért kezdtem úgy a jellemzésed, hogy vannak nagyon jó meglátásaid! Remélem, a többiért sem haragszol nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha haragszom, semmiképp sem rád. Arra a helyzetre haragszom, amelyben korlátolt stupid „felvilágosultak" miatt menekül egy óriási embertömeg, amely aztán a végén a mi nyakunkba szakad. Ha a stupidok összetörik a berendezést, fizessék ők a számlát.

      Még jobb lenne az érintettek jólétével törődni, ám az érintettek maguk sem törődnek a saját jólétükkel, így ezt mi nem tudjuk helyettük megtenni. Annyit tehetünk, hogy a saját stupidjaink leállításával megelőzzük a még nagyobb bajt.

      Törlés
    2. A "saját" stupidjaink elszánt emberek, Putyin szerint nem kevesebb, mint 40 országból (arabokból is). Olyasmiket takargathatnak (mert van mit nekik, mint az orosz elnök fogalmazott), amiknek a rejtve maradása érdekében bárkit likvidálnak. Másrészt olyan profin takargatják, hogy átlagember azokhoz nem fér hozzá. Jut eszembe, a "saját stupidjainknak" miért nem elég meggyőző a "keresztyén szabadelvű demokrácia és jólét" ahhoz, hogy jobb belátásra térjenek? Ha nekik sem meggyőző, holott ebben a közegben élnek, hogyan várod el, hogy a nem saját (iszlám) stupidoknak meggyőző legyen?

      Törlés
    3. Kedves György! Reális ember ilyen ügyekben nem lehet eredménycentrikus, ezért nem eredményt várok előfeltételként az első mozdulat előtt, mert akkor soha sem mozdulnék.

      A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik, a világjobbításban folyamatcentrikus vagyok. Csinálni kell, ennyi az én felelősségem, nem hogy XY elnököt majd pont én térítem jobb belátásra. Intuitíve teszem a dolgom, mindenki más is teszi a dolgát, és lesz belőle, ami lesz. Nem avatkozom semmi titkosba, kizárólag nyilvánosan írok, mint egy darab önjelölt világjobbító magánember.

      A toleráns kereszt(y)én(y) szabadelvű jóléti demokrácia SZÁMOMRA meggyőző, és pont ennyi kell egy hólabda effektus elindításához.

      Törlés
    4. Ezt kérdeztem: a "saját stupidjainknak" miért nem elég meggyőző a "keresztyén szabadelvű demokrácia és jólét" ahhoz, hogy jobb belátásra térjenek?

      Meg ezt: Ha nekik sem meggyőző, holott ebben a közegben élnek, hogyan várod el, hogy a nem saját (iszlám) stupidoknak meggyőző legyen?

      "(...) XY elnököt majd pont én térítem jobb belátásra" - Miért nem teszed? A másik poszt alatt kijelented, hogy te tudod, mit terjeszt az USA, ők maguk nem tudják.

      Törlés
  3. "egy darab önjelölt világjobbító magánember."

    Bevallom, nekem ez hiteles. Hiteles és szimpatikus.

    Ez marad nekünk, keményen dolgozó kisembereknek, egy kis adómentes internet-zug Lászlóval.
    ...és László, ne legyél kishitű légy szíves! Miért ne téríthetnéd jobb belátásra XY elnököt?! Merjünk már nagyot álmodni, a kutyafáját! Én, ki naív ember hírében állok, tiszta szívemből drukkolok Neked!

    Ezt a megmondást például bevenném a nemzeti alaptantervbe: "toleráns keresztyény szabadelvű jóléti demokrácia" -abszolut vitán felül áll! Csak minden elemét jól kell csinálni külön-külön is...

    VálaszTörlés